vrijdag 15 oktober 2010

Peter Broderick in... Bakkeveen!

Hoe logisch klinkt het dat Peter Broderick, de ongekroonde koning van de underground op zal treden in Bakkeveen? Hij of zij die gespeend is van enige topografische kennis zal beamen dat dit niet logisch klinkt, toch was dit afgelopen donderdag, 14 oktober het geval! Peter Broderick speelde in op het muziekpodium van Bakkeveen, dat voor deze gelegenheid gesitueerd was in de uiterst sfeervolle Slotplaats.

De multi-instrumentalist uit Portland die naast z'n twee soloalbums, ook nog deel uit maakt van Efterklang en daarnaast nog zijn muzikale diensten aan derden verleende wist toch nog ruimte te maken voor een Europeese tour. Deze tour zal hem overigens op enkele unieke locaties brengen.


Hoewel Broderick voornamelijk z'n muziek laat spreken weet hij toch ook af en toe z'n publiek te trakteren op zeer vermakelijke en beeldende anekdotes die het verhaal achter de liedjes vertellen. Maar bovenal is Peter Broderick dus een zeer begenadigd muzikant met een erg gefarieerd reportoire. Bloedstollende luisterliedjes worden afgewisseld met vlarden experimentele composities voor piano.
Peter Broderick begeleid zichzelf grootendeels, maar voor deze tour heeft hij z'n Zweedse vriend, collega  Johan Gustavsson meegenomen. Tijdens sommige van de optredens deze tour zal Gustavsson (aka Tsukimono) ook het voorprogramma, maar in Bakkeveen bleef de rol van  Johan Gustavsson beperkt tot die van muziekaal begeleider en een paar solonummers, waarbij hij dan weer begeleid werd door Peter Broderick. Al met al werd het en zeer gedenkwaardige avond.
Peter Broderick - Sideline (How They Are, 2010)

Peter Broderick - Below It (Home, 2008)

Tsukimono - Gets Famous (Field Hollers 2000 - 2010)

Geen opmerkingen: